Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.

     В нашій країні в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек (ISLM) проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.
     За ініціативи Юнеско, з 1999 року у 4-й понеділок жовтня святкували Міжнародний день шкільних бібліотек. У 2005 році Міжнародний день шкільних бібліотек отримав статус, який був підтверджений головою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (IASL).
     У 2008 році за пропозицією Міжнародної асоціації шкільних бібліотек Міжнародний день шкільних бібліотек був перетворений на місячник, що проводиться в жовтні.
Місяць замість одного дня! Це достатній термін, аби розказати про досягнення та потенціал шкільних бібліотек, аби продемонструвати все зроблене ними для учнів і вказати на ключову роль шкільних бібліотек у справі навчання та виховання дітей. А ще — це чудова нагода привернути увагу суспільства, представників органів влади та бізнес-структур, педагогічної та батьківської громади до важливого соціального інституту дитинства — шкільної бібліотеки. Адже без спільних зусиль неможливе її успішне перетворення на технологічно оснащений бібліотечно-інформаційний центр, сучасну шкільну бібліотеку XXI століття, що допомагає школярам досягати успіхів у навчанні.
     І пропонуємо Вашій увазі найкрасивіши бібліотеки світу.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Шановні учні та батьки! Пропонуємо Вашій увазі бібліотеку відеороликів про біографію та творчість відомих письменників, поетів, драматургів.